Шиитската военнизирана групировка Ислямска съпротива в Ирак съобщи, че е нанесла

...
Шиитската военнизирана групировка Ислямска съпротива в Ирак съобщи, че е нанесла
Коментари Харесай

Шиитски милиции отново удариха бази на САЩ в Ирак и Сирия

Шиитската военнизирана формация " Ислямска опозиция в Ирак " заяви, че е нанесла удари по военни бази в Ирак и Сирия, където участват американски военни, оповестява организация EFE.

Според изказванията на представители на тази формация е била атакувана военната база Ал-Харир в Иракски Кюрдистан, както и военни уреди на територията на летището в град Ербил.

В " Ислямска опозиция в Ирак " настояват още, че са направили офанзива с дронове на база на територията на сирийската провинция Дейр-ез-Зор.

От своя страна силите за сигурност на Иракски Кюрдистан оповестиха, че дроновете, атакували летището в Ербил, са били свалени, само че ударите по базата Ал-Харир не са довели до жертви или съществени опустошения.

" Ислямската опозиция в Ирак " постоянно обстрелва бази, в които са ситуирани американски бойци през последните няколко седмици.

И по този начин, в понеделник тази група удостовери, че е ударила четири американски военни бази в Ирак и Сирия.

След офанзивите на радикалната формация Хамас против Израел на 7 октомври, позициите на американските войски в Сирия и Ирак бяха многократно атакувани благодарение на дронове и ракети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР